Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected] Снимка БулфотоБанките досега имаха ясна регулаторна рамка.

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg Снимка БулфотоБанките досега имаха ясна регулаторна рамка.
Коментари Харесай

Петър Андронов: На клиентите си в затруднение ще предложим да отложат плащанията според възможностите си, вариантите са различни

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected] 

Снимка Булфото

Банките до момента имаха ясна регулаторна рамка. Над 90% са изрядните кредитополучатели. Останалите са кредитополучатели, които не са обслужвали кридитите си постоянно. Сега се появи една нова категория клиенти - платци, които са солидни, само че в този момент имат усложнения. Към новата група наши клиенти ние имаме рамка и предложение по какъв начин да работим. Бихме им предложили отлагане на заплащанията на лихви и главници, в случай че не могат да си разрешат да платят нито едното, нито другото. Тези, които желаят да заплащат единствено лихви, тоиз вид също е очакван. Т.е. има разнообразни разновидности съгласно опциите на клиентите. 

Това разяснява в ефира на бТВ Петър Андронов, ръководител на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България.

Към момента не мога да кажа за какъв интервал може да се ползват тези ограничения, това е решение на Централната банка, което още не е оповестено. Ние сме създали нашето предложение тъй че да помогнем на хората от една страна и от друга да не се обиден банките. Става въпрос за една пролонгация от няколко месеца, която ще се прибави към периода на съществуващия към този момент заем, уточни той.

Няма значение дали клиентът, изпаднал в усложнение поради рецесията е компания или частно лице с потребителски заем. Решение има. В наш интерес е, в случай че има проблем, да го решим най-безболезнено както за клиента, по този начин и за нас, разяснява той.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР